آربیتراژ (arbitrage) چیست در بازار ارزهای دیجیتال چگونه است؟

آربیتراژ چیست و چگونه کار می کند؟
2/5 - (1 امتیاز)

ریسک آربیتراژ (Arbitrage Risk) چیست؟ آربیتراژ (Arbitrage) به معنای کسب در آمد و سود از اختلاف قیمت در دو یا چند بازار است. در حقیقت زمانی که یک دارایی به صورت همزمان، در دو بازار مختلف یا با دو قالب متفاوت به مصرف کنندگان عرضه میشود، سود آربیتراژی حاصل میشود.

در بخش اول این مقاله شما را با مفاهیم اولیه و ابتدایی معاملات آربیتراژ آشنا خواهیم کرد. در بخش دوم نیز با انواع ریسک هایی که این نوع معاملات را تهدید میکند آشنا خواهید شد.

آربیتراژ چیست؟

آربیتراژ چیست؟

برای درک صحیح اینوع معاملات به تعریف آورده شده در این قسمت توجه کنید: کسب سود از معاملات arbitrage بر اساس، عرضه دو محصول یکسان با قیمت های متفاوت در دو یا چند بازار مختلف در قالب های متفاوت به مصرف کننده، حاصل میشود.

در چه صورت Arbitrage رخ می‌دهد؟

به طور کلی آربیتراژ زمانی اتفاق می‌افتد که یک دارایی در یک بازار خریده شود و به طور همزمان در یک بازار دیگر فروخته شود.

ویکی پدیا Arbitrage را این گونه تعریف کرده است که، آربیتراژ در نتیجه ناکارآمد بودن بازار اتفاق می‌افتد؛ به این معنی که اگر تمام بازارها کاملا کارآمد باشند، آربیتراژ وجود نخواهد داشت.

این نوع معاملات کمک میکند قیمت‌ها در دراز مدت ارزش حقیقی خود را حفظ کنند و از مسیر منحرف نشوند.

نحوه کار آربیتراژ در بازار ارز های دیجیتال

با استناد به مقاله‌ای در captainaltcoin، آربیتراژ ارز دیجیتال می تواند فرصتی برای درآمدزایی باشد، اما یک روش بی خطر و ایمن برای کسب درآمد نیست.

این نوع معامله زمانی انجام می‌شود که فرصت خرید یک دارایی با قیمت پایین و سپس فروش بلافاصله آن با قیمت بالاتر وجود داشته باشد.

این کار بیشتر درباره ابزارهای مالی، نظیر اوراق قرضه، سهام، کالا، مشتقات و ارزهای دیجیتال بکار گرفته می‌شود.

در نظر داشته باشید که هر صرافی برای عرضه دارایی‌ها یک قیمت به‌خصوص دارد. ممکن است یک صرافی دارایی مشخصی را با قیمت ۱۰ دلار به فروش برساند، و صرافی دیگر همان دارایی را با قیمت ۱۵ دلار عرضه کند.

انواع Arbitrage

انواع معاملات آربیتراژ چیست

 

قانون اصلی در این گونه معاملات برای کسب سود این است که: معامله‌گر بتواند دارایی را با قیمت پایین بخرد و با قیمت بالاتر بفروشد.

سود آربیتراژی به سه دسته تقسیم می‌شود:

۱- آربیتراژ ساده (Simple arbitrage):   حالت ساده این نوع معاملات زمانی رخ می دهد که ارزهای دیجیتال در بیشتر از یک صرافی مبادله بشوند. چرا که امکان خرید و فروش یک ارز دیجیتال در چند صرافی وجود خواهد داشت.

۲- آربیتراژ مثلثی(Triangular arbitrage) : این نوع آربیتراژ زیاد رایج نیست و زمانی رخ می دهد که، اختلاف قیمت بین سه ارز خارجی شکل گرفته باشد. به این معنی که نرخ مبادله ارزها دقیقا با یکدیگر برابر نباشند.

در Arbitrage مثلثی، معامله گرها سه ارز را انتخاب میکنند.مثلاً معامله گر با دلار، بیت کوین می‌خرد، و آن را با یورو معاوضه میکند و در نهایت با یورو دریافتی دلار خریداری می‌کند. او از راه مبادله این سه ارز به سود آربیتراژی دست می‌یابد.

3- آربیتراژ پوشش نرخ بهره (Price convergence arbitrage): قیمت ارزهای دیجیتال در بازارهای مختلف، در نتیجه معامله Arbitrage به سمت همگرایی می‌رود. مثلا، اگر یک صرافی ارزی را ارزان‌تر از صرافی دیگر بفروشد، مسلما معامله‌گر ها از صرافی اولی خرید میکنند، و ارزهای خریداری شده را در به فروش می رسانند. این همگرایی موجب میشود بازار به سمت برابری قیمت‌ها حرکت کند. در این صورت معامله گر از همگرایی قیمت‌ها سود به دست می آورد.

2/5 - (1 امتیاز)