قانون اصلی در این گونه معاملات برای کسب سود این است که: معاملهگر بتواند دارایی را با قیمت پایین بخرد و با قیمت بالاتر بفروشد.
سود آربیتراژی به سه دسته تقسیم میشود:
۱- آربیتراژ ساده (Simple arbitrage): حالت ساده این نوع معاملات زمانی رخ می دهد که ارزهای دیجیتال در بیشتر از یک صرافی مبادله بشوند. چرا که امکان خرید و فروش یک ارز دیجیتال در چند صرافی وجود خواهد داشت.
۲- آربیتراژ مثلثی(Triangular arbitrage) : این نوع آربیتراژ زیاد رایج نیست و زمانی رخ می دهد که، اختلاف قیمت بین سه ارز خارجی شکل گرفته باشد. به این معنی که نرخ مبادله ارزها دقیقا با یکدیگر برابر نباشند.
در Arbitrage مثلثی، معامله گرها سه ارز را انتخاب میکنند.مثلاً معامله گر با دلار، بیت کوین میخرد، و آن را با یورو معاوضه میکند و در نهایت با یورو دریافتی دلار خریداری میکند. او از راه مبادله این سه ارز به سود آربیتراژی دست مییابد.
3- آربیتراژ پوشش نرخ بهره (Price convergence arbitrage): قیمت ارزهای دیجیتال در بازارهای مختلف، در نتیجه معامله Arbitrage به سمت همگرایی میرود. مثلا، اگر یک صرافی ارزی را ارزانتر از صرافی دیگر بفروشد، مسلما معاملهگر ها از صرافی اولی خرید میکنند، و ارزهای خریداری شده را در به فروش می رسانند. این همگرایی موجب میشود بازار به سمت برابری قیمتها حرکت کند. در این صورت معامله گر از همگرایی قیمتها سود به دست می آورد.