بیت کوین معروف ترین رمز ارزی است که در سال 2009 معرفی شد. پایه گذار این رمز ارز فرد ناشناسی با نام ساتوشی ناکاموتو است. تاکنون هویت واقعی این فرد در هالهای از ابهام باقی مانده است.بیت کوین بر پایه بلاکچین و به صورت غیرمتمرکز میباشد که به کاربران امکان خرید و فروش در سراسر دنیا را می دهد. این رمز ارز به علت خواص منحصر به فردی که دارد تاکنون توانسته اعتماد میلیونها انسان را جهت استفاده از آن جلب کند. به طوری که در اوایل سال 2021 به مبلغ 50,000دلار به ازای هر سکه نیز رسید.
علت محبوبیت بیت کوین را میتوان در نحوه استخراج و میزان فراوانی بیت کوین دانست. همچنین به علت سرعت بالا و کارمزد پایین تر نسبت به نهادهای مالی مرسوم، توجه تاجران و سرمایه گذاران بین المللی را نیز به خود جلب کرده است. یکی دیگر از دلایل استفاده سرمایه گذاران از این ارز دیجیتال نبود محدودیت در انجام تراکنشها می باشد. افراد می توانند هر زمان از شبانه روز ، مقدار دلخواه بیت کوین خود را معامله کنند.
پلتفرم بلاکچین بیت کوین
بلاکچین، شبکهای متشکل از هزاران کامپیوتر میباشد که در سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. این شبکه به صورت شفاف و متن باز(open-source) اداره میشود و هیچ نهادی بر روی نحوه عملکرد آن کنترل و مدیریت ندارد. مثلا در بلاکچین بیت کوین تمامی اطلاعات موجود بر روی شبکه به صورت عمومی می باشد و هر کاربر در هر زمان که بخواهد می تواند این اطلاعات را مشاهده و دریافت کند.
تمامی کامپیوترهای متصل به شبکه بلاکچین یک نسخه از تمام اطلاعات و داده های موجود در شبکه را درخود نگه می دارند. سیستم بلاکچین به صورت برگشت ناپذیر است، یعنی، به محض آن که یک بلاک توسط کاربران تایید و به شبکه اضافه شد دیگر امکان تغییر و ویرایش آن وجود ندارد.
همچنین کاربران در سراسر جهان میتوانند نسبت به رشد و توسعه بلاکچین اقدام کنند، اما برای اعمال تغییرات بر روی شبکه لازم است که 51% کاربران حاضر در شبکه این تغییرات را تایید کنند که به آن حمله 51% گفته میشود. هر واحد اطلاعات که به سیستم بلاکچین اضافه میشود، بلاک نام دارد. به هر بلاک کد مخصوص به خود که هش(hash) نامیده می شود، تعلق میگیرد. هر بلاک علاوه بر اطلاعات خود،حاوی کد بلاک قبلی نیز است.
در صورت تغییر محتوای یک بلاک، هش آن نیز تغییر میکند، اما هش بلاک بعدی بدون تغییر باقی میماند که سیستم پس از بررسی و مقایسه آن با سایر نسخهها آن را مردود اعلام و با نسخه مورد تایید جایگزین می کند به همین دلیل امکان دستکاری و خرابکاری در آن تقریبا غیرممکن می شود.
امنیت و حریم خصوصی در بلاک چین بیت کوین :
تمامی کاربران در شبکه بلاکچین دارای که کلید عمومی و یک کلید خصوصی میباشند. اطلاعات وارد شده باید توسط کاربر به وسیله ی کلید خصوصی که امضای دیجیتال هم نامیده می شود رمزنگاری شود. با وجود اینکه در بلاکچین هیچکس ناشناس نیست و همه می توانند تمام فعالیت های صورت گرفته در شبکه را مشاهده کننند، اما هویت کاربران محرمانه میباشد و کسی امکان دسترسی به آن را ندارد که متاسفانه این امر به مجرمان نیز اجازه فعالیت مجرمانه در این بستر را می دهد.
نحوه ذخیره کردن بیت کوین:
برای ذخیره بیت کوین می بایست از کیف پول های دیجیتال استفاده کرد. این کیف پولها به سه نوع سخت افزاری و نرم افزاری و کاغذی تقسیم میشوند.
کیف پول سخت افزاری:
کیف پول های سخت افزاری انواع مختلفی دارد که بر اساس شرکت های سازنده آنها دسته بندی میشوند؛ امنیت این کیف پول ها بسیار زیاد میباشد اما برای استفاده حتما باید به اینترنت متصل شد؛ همچنین هزینه بالایی نسبت به کیف پول های دیگر دارند.
کیف پول کاغذی :
کیف پول کاغذی، یک نوع کیف پول سرد میباشد. این کیف پول بسیار ساده است، به این صورت که می توان آدرس کیف پول را بر روی کاغذ یادداشت و در جای امنی از آن نگهداری کرد، اما امکان مفقودی ، خرابی و یا سرقت کاغذ مربوطه است، که در آن صورت دیگر هیچ کاری نمیتوان کرد.
کیف پول نرم افزاری:
کیف پول نرم افزاری که یکی از نوع های کیف پول گرم محسوب میشود، گسترده ترین نوع کیف پول است که شامل کیف پول دسکتاپی، موبایلی و آنلاین هستند. کیف پول های دسکتاپی را میتوان از سایت های مختلف دانلود و بر روی سیستم عامل خود نصب کرد و دارایی ها یا بیت کوین های خود را به آن انتقال داد.
برنامه کیف پول موبایلی را نیز می توان مانند کیف پول دسکتاپی از اینترنت دانلود و بر روی تلفن هوشمند خود نصب کرد؛ این نوع کیف پول به علت خاصیت انعطاف پذیری و جابجایی بالا محبوب ترین نوع کیف پول است.
کیف پول تحت وب:
معمولا صرافی های آنلاین از این نوع کیف پول پشتیبانی میکنند و کاربران می توانند داراییشان را در این وب سایت ها ذخیره کنند.
کیف پول های نرم افزاری از امنیت قابل قبولی برخوردار هستند اما همیشه باید پروتکل های امنیتی را رعایت کرد زیرا ممکن است یک هکر با استفاده از ابزار های مختلف اقدام به سرقت بیت کوین یا دارایی های شما از کیف پولتان کند.
راهنمای خرید بیت کوین:
برای خرید و فروش بیت کوین در مرحله اول باید کیف پول دیجیتالی مناسبی که از بیت کوین پشتیبانی می کند را تهیه کرد، سپس با مراجعه به وب سایت های صرافی نسبت به خرید مقدار بیت کوین موردنیاز خود اقدام و به کیف پول دیجیتالی انتقال داد، به همین سادگی میتوان نسبت به فروش آن نیز اقدام کرد. هرچند در زمان در اختیار داشتن بیت کوین باید از امنیت کیف پول خود مطمئن بود.
نتیجه گیری
ارز رمزنگاری شده بیت کوین از زمان معرفی و شروع به کار، تاکنون توانسته از اعتبار و محبوبیت قابل قبولی در بین کاربران و سرمایه گذاران برخوردار شود و به علت مزایا و کاربردهای ویژه، متخصصان و کارشناسان آینده درخشانی را برای آن پیش بینی کردهاند.
مطالب مرتبط
توکن دای (DAI) چیست؟ صفر تا صد استیبل کوین دای
۲۶ مرداد ۱۴۰۰دش (Dash)چیست ؟ تاریخچه ارز دیجیتال دش (DASH)
۳۰ خرداد ۱۴۰۰نئو NEO چیست؟ تاریخچه بلاکچین نئو
۲۹ خرداد ۱۴۰۰