ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاکچین که به عنوان ارزهای رمزپایه نیز شناخته می شوند ، در برابر تلاش دولت برای کنترل و مدیریت، مقاوم هستند ، زیرا به علت خاصیت غیرمتمرکزشان، هیچ سازمان مرکزی یا شخصی قدرت لازم برای کنترل آنها را ندارد.
یکی دیگر از خدمات شناخته شده ارز دیجیتال ، لیبرتی رزرو (Liberty Reserve) بود که در سال 2006 تأسیس شد؛ که به کاربران اجازه می داد دلار یا یورو را ، به دلار یا یورو لیبرتی رزرو، تبدیل کرده و با کارمزد 1٪ آنها را آزادانه با یکدیگر مبادله کنند.
چندین عملیات ارز الکترونیکی مشهور که برای طرح های پانزی(ponzi) و پولشویی استفاده می شد ، توسط دولت ایالات متحده به دلیل فعالیت بدون مجوز مورد پیگرد قانونی قرار گرفت.
سکه های Q یا سکه های QQ به عنوان نوعی دیجیتال کارنسی مبتنی بر کالا در سیستم پیام رسان Tencent QQ مورد استفاده قرار گرفت، که در اوایل سال 2005 ظهور کرد.
سکه های Q در چین بسیار موثر بودند به طوری که گفته می شد تأثیر بی ثبات کنندهای بر ارز یوان چین داشتند ،علاقه اخیر به ارزهای رمزنگاری شده باعث علاقه مجدد به ارزهای دیجیتال شده است ، بیت کوین که در سال 2009 معرفی شد ، تاکنون به پرکاربردترین و مشهور ترین ارز دیجیتال تبدیل شده است.
تاریخچه پیدایش :
در سال 1983 ، یک مقاله تحقیقاتی توسط دیوید چائوم(David Chaum) ایده پول نقد دیجیتال را مطرح کرد. در سال 1989 ، وی برای بازاریابی ایده خود یک شرکت نقدی الکترونیکی را در آمستردام با نام DigiCash تأسیس کرد. اما در سال 1998 اعلام ورشکستگی نمود.
طلای الکترونیکی(E-Gold)، اولین پول اینترنتی پرکاربرد بود که در سال 1996 معرفی شد و قبل از تعطیلی دولت آمریکا در سال 2008 تعداد کاربرانش به چند میلیون افزایش یافت. مقامات آمریکایی و دانشگاهیان از E-Gold به عنوان “ارز دیجیتال” نام برده اند.
در سال 1997 ، کوکاکولا پیشنهاد خرید از ماشین های فروش(vending machines) را با استفاده از پرداخت های تلفن همراه داد؛PayPal نیز خدمات خود را با دلار آمریکا در سال 1998 راه اندازی کرد، همچنین در سال 2009 ، بیت کوین راه اندازی شد که نقطه آغازی بر ارزهای الکترونیکی غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین بود.