ارزهای رمز پایه

ارز رمزپایه چیست
Rate this post

ارزهای رمز پایه یا به اختصار ارز رمزنگاری شده، یک دارایی دیجیتال می باشد که برای کار به عنوان یک وسیله مبادلاتی طراحی شده است. این ارز به طور فیزیکی (مانند پول کاغذی) وجود ندارد و معمولاً توسط یک مرجع مرکزی صادر نمی شود.

ارزهای رمزپایه معمولاً از کنترل غیرمتمرکز استفاده می کنند.  وقتی ارز رمزنگاری شده قبل از صدور، ضرب یا ایجاد توسط یک توزیع کننده صادر شود ، متمرکز تلقی می شود.

رمز ارزها به 2 دسته تقسیم می شوند:

سکه‌ها(coins):

که به صورت اختصاصی بر روی شبکه بلاکچین خود اجرا میشوند. مانند بیت کوین و اتریوم.

توکن‌ها:

بلاکچین اختصاصی ندارند مانند  توکن ترون که بر پایه اتریوم است.

بیت کوین ، اولین بار به عنوان یک نرم افزار متن باز در سال 2009 منتشر شد که اولین ارز رمزپایه غیرمتمرکز است. از زمان انتشار بیت کوین ، ارزهای رمزپایه دیگری نیز ایجاد شده است.

تاریخچه ارز های رمز پایه

تاریخچه ارزهای رمز پایه یا ارز الکترونیکی

در سال 1983 ، دیوید چوم ، رمزنگار آمریکایی ، یک پول الکترونیکی رمزنگاری شده ناشناس به نام ((e-cash)) را طراحی کرد. پس از آن ، در سال 1995 ، وی ارز دیجیتال Digicash را ابداع کرد. اولین شکل پرداخت الکترونیکی، که روش رمزنگاری آن به گونه‌ای بود که نه بانکی که پول در آن حفظ می‌شد، نه دولت و نه هیچ شخص ثالثی قادر به گرفتن رد تراکنش‌ها نبودند.

در سال ۱۹۹۶ در فهرست مقالات دانشگاه ام‌آی‌تی مطالبی منتشر شد که در آن یک نظام رمزارز ، به تفصیل شرح داده شده بود. این سلسله مطالب در همان سال توسط آژانس امنیت ملی آمریکا در قالب یک گزارش با عنوان “چگونه یک ضراب‌خانه بسازیم: رمزنگاری پول‌های الکترونیکی گمنام” منتشر شد.

بیت کوین نخستین ارز رمز پایه

نخستین ارز رمزپایه که به صورت نامتمرکز شروع به کار کرد بیت‌کوین است که در سال ۲۰۰۹ توسط شخصی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد. این رمزارز از الگوریتم اس‌اچ‌ای-۲(SHA2) استفاده می‌کند.

در 6 آگوست 2014 دولت انگلستان اعلام کرد که به وزارت خزانه‌داری خود دستور تحقیق و مطالعه در خصوص رمز ارزها و نقش آنها در اقتصاد را داده است، این مطالعات همچنین به علت لزوم تصویب قوانین مربوط رمز ارزها اهمیت داشت.

مفاهیم رسمی ارز رمز پایه:

به گفته یان لانسکی، ارزهای رمزپایه دارای 6 ویژگی هستند.

  1. این سیستم ها به مرجع مرکزی احتیاج ندارد و اعتبار آنها از طریق یک سیستم اعتبار سنجی عمومی تامین میشود.
  2.  این سیستم ها به واحدهای ارز رمزنگاری شده و مالکیت آنها نظارت دارد.
  3. این سیستم ها مشخص می کند که آیا واحدهای جدید رمزنگاری، می توانند ایجاد شوند یا خیر، در صورت ایجاد واحدهای جدید ارز رمزنگاری شده ، سیستم شرایط منشاء آنها و نحوه تعیین مالکیت این واحدهای جدید را مشخص میکند.
  4. در این سیستم ها مالکیت واحدهای ارز رمزنگاری شده را می توان منحصراً به صورت رمزنگاری، اثبات کرد.
  5. این سیستم ها اجازه معامله و تغییر مالکیت ارزهای رمزنگاری شده را می دهد. گزارش یک تراکنش فقط از طریق مالک جدید قابل انتشار است.
  6. اگر دو دستورالعمل متفاوت برای تغییر مالکیت واحد رمزنگاری یکسان وارد شود ، سیستم حداکثر یکی از آنها را انجام می دهد.

میزان مقبولیت ارز های رمز پایه

میزان پذیرش رمز ارزها

در حالی که ارزهای رمزپایه ارزهای دیجیتالی هستند که از طریق تکنیک های پیشرفته رمزگذاری مدیریت می شوند ، بسیاری از دولت ها از ترس عدم کنترل مرکزی و تاثیراتی که می توانند بر امنیت مالی داشته باشند ، رویکرد محافظه کارانه‌ای را در قبال آنها در پیش گرفته‌اند.

نهادهای نظارتی نیز در چندین کشور در مورد ارزهای رمزنگاری شده هشدار داده اند و برخی نیز اقدامات نظارتی را برای منصرف کردن کاربران انجام داده اند. بعلاوه ، بسیاری از بانکها خدماتی برای ارزهای رمزپایه ارائه نمی دهند؛ و می توانند از ارائه خدمات به شرکتهای فعال در زمینه ارز مجازی، خودداری کنند.

گرت مورفی ، به عنوان یک کارشناس ارشد بانکداری، اظهار داشت “در صورت استفاده گسترده از ارزهای رمزنگاری شده، جمع آوری داده های مربوط به فعالیت اقتصادی را برای سازمان های آماری دشوارتر می کند”. وی هشدار داد که ارزهای مجازی یک چالش جدید برای بانک های مرکزی جهت نظارت بر عملکردهای مهم سیاست پولی و نرخ ارز است.

در حالی که محصولات مالی سنتی از حمایت گسترده مصرف کننده‌ها برخوردار هستند ، هیچ نهاد و مرجعی قادر به محدود کردن ضررهای مصرف کننده در صورت گم شدن یا سرقت رمز ارزها نیست.

به عنوان مثال ، یکی از ویژگی هایی که ارزهای رمزپایه در مقایسه با کارت های اعتباری فاقد آن هستند ، حمایت از مصرف کننده در برابر کلاهبرداری ، مانند بازپرداخت شارژ است.

استخراج ارز رمز نگاری شده

استخراج ارز رمزنگاری شده مقادیر قابل توجهی الکتریسیته مصرف می کند و همچنین تولید کننده مقادیر قابل توجهی کربن است. در سال 2017 ، استخراج بیت کوین 948 مگاوات ، معادل برق مصرفی کشورهایی در مقیاس آنگولا یا پاناما (که به ترتیب در رتبه 102 و 103 جهان هستند) تخمین زده شد.

همچنین تخمین زده شده است که Bitcoin ، Ethereum ، Litecoin و Monero چیزی حدود 3 تا 15 میلیون تن دی اکسید کربن در بازه زمانی از 1 ژانویه 2016 تا 30 ژوئن 2017 تولید کرده اند. همچنین عناصر کاملاً فنی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

به عنوان مثال ، پیشرفت فناوری در ارزهای رمزپایه مانند بیت کوین منجر به هزینه های بالایی برای ماینرها(استخراج کنندگان ارز) در قالب سخت افزار و نرم افزارهای تخصصی می شود.

معاملات ارز رمزنگاری شده معمولاً پس از تایید تعدادی از بلاک ها در معامله،دیگر قابل برگشت نیستند. علاوه بر این ، کلید خصوصی ارزهای رمزنگاری می توانند به دلیل بدافزار ، از دست دادن اطلاعات و… از بین بروند.

پیشبینی بازار رمز ارزها

پیش بینی بازار رمز ارزها

برای پیش بینی ارزهای رمزپایه حداقل برای چند ماه آینده ، لازم است که در حال حاضر از 3 نقطه نظر این بازار بسیار بی ثبات و پر از نوسان را در نظر بگیرید:

جو روانی(اقتصاد رفتاری)

تحلیل حجم معاملات در تعاملات با قیمت

پدیده هاوینگ(نصف شدن پاداش استخراج)

از زمان شروع همه گیری در مارس 2020 ، شاخص کل ، که تمام ارزهای رمزپایه را در بر می گیرد ، تقریباً 1000 %رشد کرده است، همچنین پدیده هاوینگ(نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین) که هر 4 سال یکبار اتفاق می افتد نیز در جهش قیمت تاثیر چشمگیری دارد.

در حال حاضر کاربران و سرمایه گذاران از رمز ارز تتر(tether) به منظور حفظ دارایی ها و انجام راحت تر معاملات استفاده می کنند.

Rate this post