ذخیره بلوک در بلاکچین، نحوه ذخیره سازی داده ها در بلاکچین

نحوه ذخیره سازی بلاک در بلاکچین
Rate this post

ذخیره بلوک در بلاکچین

نحوه ذخیره سازی بلاک چین چگونه است؟

تکنولوژی بلاکچین بر اساس دفتر کل توزیع شده (DLT) می‌باشد. این دفتر کل یک پایگاه داده غیر متمرکز است که اطلاعات مربوط به تراکنش ها بین چندین نفر را ذخیره میکند.

تراکنش ها و اطلاعات به ترتیب و بر اساس زمان DLT را پر میکنند و به عنوان بلاک در این دفتر کل توزیع شده ذخیره میشوند. در دفتر کل هر بلاک به بلاک قبلی خود اشاره دارد و یک زنجیره پیوسته و متصل را تشکیل میدهد.

بلاکچین دفتر کل را در گره های مختلف شبکه توزیع کرده به طوری که هر گره کپی کاملی از داده ها را نگهداری میکند. همه کاربران بلاکچین این توانایی را دارند که به دفتر کل دسترسی داشته باشند و آن را ببینند و تائید کنند. به همین دلیل است که فناوری بلاکچین بدون نظارت سرور مرکزی و به صورت نظیر به نظیر فعالیت میکند.

سیستم های ذخیره کننده در بلاکچین با ایجاد shard یاsegment داده، رمزنگاری shard ها، ایجاد هش منحصر به فرد برای هر  shard و ایجاد کپی های اضافی از هر shard، داده ها را جهت ذخیره سازی آماده می کند و پس از انجام این کارها shard های تکثیر شده در گره های بلاکچین توزیع میشوند.

تراکنشها در دفتر بلاک چین ثبت می شوند و سیستم، تراکنش های بین گره های بلاکچین را تأیید می کند.

ذخیره بلوک در بلاکچین

اجاره ذخیره سازی سرویس های بلاک چین

۱- مقرون به صرفه بودن: اجاره فضای ذخیره سازی یا لیزینگ مبتنی بر شبکه بلاکچین مزایای زیادی دارد. این فضای ذخیره سازی توزیع شده ارزان تر از فضای ذخیره سازی داخلی یا مبتنی بر ابر (cloud) است.

شرکت های که قصد استفاده از بلاکچین جهت ذخیره سازی داده ها و اطلاعات را دارند، نیازی به خرید و نگهداری تجهیزات یا نرم افزار ندارند.

۲- شفافیت : شفافیت در ذخیره سازی داده های بلاکچین نسبت به یک سرویس ابری سنتی بسیار بالاتر است.

۳- امنیت بالا: امنیت در ذخیره سازی بلاک چین از ذخیره سازی متمرکز بیشتر است. به این دلیل که داده ها در نقاط بسیار زیادی پخش میشوند و این باعث میشود فضای ذخیره سازی توزیع شده کمتر تحت تأثیر بدافزارهای تهاجمی قرار می گیرد.

ذخیره سازی داده در بلاکچین چه مشکلاتی را میتواند به وجود آورد؟

۱- عدم اطمینان: یکی از این مشکلات میتواند عدم اطمینان باشد، زیرا برای ذخیره سازی در بلاک چین، کاربران باید مطمئن باشند که چندین همتا از نظر فیزیکی و منطقی وجود دارند. در این صورت در دسترس بودن و قابلیت اطمینان بالا تضمین می‌شود.

۲- ترافیک عملیاتی: یکی دیگر از این مشکلات ترافیک عملیاتی بر شبکه است، هنگامی که سازمان ها، داده های مختلف را از گره های مختلف مورد بازیابی قرار میدهند احتمال رخداد چنین مسئله ایبسیار بالا خواهد رفت.

۳- امنیت داده ها: مسئله بعدی امنیت داده ها میباشد. این مشکل زمانی به وجود خواهد آمد که مهاجمان قصد داشته باشند به راه های جدید برای  بهره برداری از فناوری بلاکچین دست پیدا کنند.

ذخیره بلوک در بلاکچین

تفاوت وشباهت بین ذخیره سازی ابر و بلاک چین

شباهت ابر ذخیره سازی و بلاکچین

از آنجایی که این تو تکنولوژی بر اساس مفاهیم یکسانی ساخته شده اند میتوان دریافت که مزایای مشابهی نیز داشته باشند.

یک از این شباهت ها بین ابر عمومی و بلاکچین استفاده از محاسبات توزیع شده است که از ملزومات اصلی شبکه بلاکچین است. این دو فناوری از لحاظ مقیاس پذیری و دسترسی محاسباتی بر اساس تقاضا نیز باهم مشابه هستند.

جدول هش توزیع شده 

برای ذخیره سازی داده ها روش دیگری نیز وجود دارد که یکی از آن روش ها جداول هش توزیع شده ( Distributed Hash Tables : DHT ) است.

اوایل DHTها در نرم افزارهای اشتراک گذاری فایل های نظیر به نظیر یا p2p مثل BitTorrent  Napster ، Kazaa  و Gnutella مورد استفاده قرار گرفتند.

ازبین موارد گفته شدهBitTorrent  مقیاس پذیرترین و سریعترین شبکه است، اما مشکل همه این شبکه ها از جمله BitTorrent  این است که هیچ انگیزه ای به کاربران برای نگه داشتن فایلها به طور نامحدود نمی دهد.

کاربران معمولاً فایلها را به طور دائمی نگهداری نمیکنند و اگر گره هایی که شامل داده های ضروری برای شبکه هستند از بلاکچین خارج شوند ، راهی برای بازیابی آن وجود ندارد.

بازیابی آن داده ها تنها درصورتی امکان پذیر است که دوباره گره های مورد نیاز به شبکه بازگردنند تا فایل ها بار دیگر در دسترس قرار گیرند.

Rate this post